یکی از شاخص ترین ویژگی های این نوع سبک طراحی، استفاده از سنگ تراورتن در نما کلاسیک است. در این سبک شاهد استفاده فراوان از سنگ تراورتن و آن هم بصورت برش و تراش خورده است که اغلب هم در اشکال بسیار پرجزئیات و در طرح های گل و بوته یا سرحیوانات، اشکال خیالی فرشته ها و…در بخشهای مختلف همچون سرستون ها، سینه کفتری، لبه پنجره ها، قاب پنجره و درها، طره های بالای نماکلاسیک و…استفاده می شود که در تمامی این کاربردها، شاهد تقارن جدی و دقیقی هستیم. این ویژگی را می توان به عنوان شاخص ترین آیتم برای تشخیص این نوع سبک معماری در نظر گرفت.
اما در کنار این موارد می توان نکات دیگری را به عنوان معایب و مزایای این نوع سبک معماری و نما در نظر گرفت که می تواند به عنوان یک راهنمای مناسب در هنگام انتخاب سبک معماری متناسب با ساختمان و آپارتمان و… خود که قصد انتخاب سبک معماری برای آن را دارید، عمل کند.
یکی از مهم ترین عیب این سبک معماری، تعلق نداشتن به فرهنگ و زمینه معماری ایران است. این یک واقعیت مهم غیرقابل انکار است که چه دوست داشته باشیم و چه نه، ناگزیریم به آن توجه کنیم.
این ناگزیر بودن را تنها با مرور این یک حرکت ساده از برخی کشورهای پیشرفته که زمینه سنتی نیز دارند بخوبی دلیل محکمی برای رعایت و توجه به این نکته می شود. به عنوان مثال انگلستان یکی از کشورهای توسعه یافته اما با زمینه سنتی و پیشینه سنتی در طراحی است که در این کشور مخصوصا درحوزه معماری، قوانین بسیار سخت گیرانه ای جاری است که قوانین مرتبط با نما وهماهنگی آن با نماهای کناری و همچنین حفظ نماهای سنتی یکی از مهم ترین قوانین است که بصورت بسیار سخت گیرانه در آن پیگیری و رعایت می شود.
حال فرض کنید در این کشور مخصوصا در مکان هایی که چنین قوانینی مطرح است، یک مالک قصد استفاده از نمای رومی با سنگ تراورتن و طراحی بسیار مجزا و پرجزئیات و بی ارتباط با بدنه کلی جداره اصلی خیابان داشته باشد. در این حالت هر کسی این صحنه را تماشا کند بی شک از آن به عنوان یک فاجعه طراحی نام می برد. در کشورهای دیگری همچون فرانسه هم به همین منوال است.
این نما می تواند در سبک های مختلفی همچون نمای کلاسیک، نما رومی (نوعی از نمای کلاسیک)، نمای مدرن، نما با طراحی مینیمال و…باشد. به صورت کلی به وجه بیرونی یک ساختمان که توسط یک ناظر انسانی دیده می شود را نمای ساختمان می گویند که به انواع نمای اصلی و جانبی هم تقسیم بندی می شود. حال تصمیم برای اینکه این بخش از ساختمان چه طرحی داشته باشد و با چه متریالی ساخته شود نکاتی است که به عواملی همچون طرح کلی دکوراسیون داخلی، نمای ساختمان های کناری، ضوابط شهرداری، طبقات و کاربری ساختمان و…بستگی دارد.
اما هر چه باشد بدون شک یکی از مهم ترین بخش های ساختمان است که باید به آن توجه زیادی شود. به دلایل مختلفی همچون تاثیر در فروش و قیمت نهایی ساختمان، جذب مخاطبین به ساختمان و ایجاد ساختمان شاخص از جمله مهم ترین نکات طراحی و اجرای یک نمای خوب است.
اگر از بین سبک های مختلف نما، تصمیم نهایی شما بر طراحی و اجرای نما رومی باشد با ما همراه باشید تا در ادامه نکات مهمی را توضیح دهیم که در نهایت برایتان مشخص شود نما رومی چیست و چه ویژگی هایی دارد.
نمای ساختمان های روم و یونان باستان مبنع و الهام بخش اصلی این سبک از معماری می باشد. در زمان خلق این سبک نیز کاملا واضح است که در دوران باستان روم و یونان که در آن زمان مهد فلسفه، ریاضیات، هندسه و…بوده اند تاثیر آن بر معماری نیز قابل درک است که خروجی آن، ساختمان هایی با نظم خاص هندسی و همچنین اشکال کاملا هندسی که طراحی آن توسط همان افرادی صورت میگرفت که عملا علاوه بر مهندس معمار به نوعی یک ریاضیدان بودند.اگر به نماهای رومی باقی مانده از ان زمان هم نگاه کنیم متوجه ستون های بزرگ و اغلب به شکل دایره می باشند به چشم میخورد که این ستون های بزرگ عظمت و بزرگی این ساختمان را نشان می دهند.
این سبک تا زمان قرن نوزدهم که آهن و شیشه با ظهور انقلاب صنعتی، به یکی از مصالح جدید و اصلی ساختمان سازی تبدیل شد، فرازونشیب های مختلفی داشته است. اما در این زمان مجدد تحت عنوان نئوکلاسیک توسط برخی از معمارانی که قصد زنده ساختن ارزشهای معماری سنتی را داشتند نمود مجدد یافت و همچنان در سطحی جهانی علاوه بر ایران رونق دارد. از قرن نوزدهم به معماران ستنی با ترکیب کرن شیشه و پنجره های بزرگ قدی توانستند که سبک نما رومی را زنده نگه دارد.در شمال کشور ایران مخصوصا شهر های شمالی که ویلا سازی رونق زیادی در آنجا دارد با ترکیب کردن نما رومی و نما مدرن جلوه های ویزه ای خلق کردند باعث زیبایی نمارومی شده است