ویلاها مکان هایی هستند که افراد از آن ها برای رفع خستگی و استراحت در تعطیلات استفاده می کنند. نکته ی قابل توجه درباره ی نمای ویلا ها این است که باید علاوه بر ظاهر لوکس و لاکچری، مستحکم هم باشند تا برای مدت طولانی دوام آورند. در این مقاله میخواهیم در باره نما خانه های ویلایی سیمانی توضیح دهیم.
ظاهر و جلوه ی هر ساختمانی بعنوان پوشش آن ساختمان جزئی از هویت آن است. هر رهگذری برای بار اول از طریق نما با آن ساختمان ارتباط برقرار می کند و می تواند در مورد نوع نمای آن ساختمان قضاوت کند. به همین دلیل باید تلاش کرد به بهترین روش و با کیفیت ترین مصالح و مواد و البته با در نظر گرفتن موقعیت مکانی و شرایط آب و هوایی نما ی مورد نظر را انتخاب کند. می دانیم که موارد متعددی در نما خانه های ویلایی سیمانی دخیل هستند از جمله شرایط آب و هوایی، جنس متریال های مورد استفاده، زیبایی شناسی و… برای توضیح درباره ی نما خانه های ویلایی سیمانی، در باره ی انواع نما سیمانی و نما کلاسیک سیمانی، مزایا و معایب آن توضیح خواهیم داد.
قصد داریم شما را با انواع نمای سیمانی آشنا کنیم.
در این نما از سیمان سفید استفاده می شود که نما وظاهر ساختمان کاملا سفید و یکدست می شود که این نما باعث ظاهر جذاب و لوکس برای ساختمان می شود.
مصالح و متریال مورد استفاده در این نما پودرسنگ، سیمان سیاه و یا سفید، سنگدانه هایی با رنگ های متنوع و رنگ های معدنی که بصورت اندود به اجرا در آمده، می باشد. این نما استحکام و مقاومت بالایی دارد و به دلیل ظاهر زیبایش محبوبیت زیادی داشته و بسیار پرکاربرد است. در نمای سیمان شسته بیشتر از قالب هایی به شکل مربع، لوزی و یا مستعطیل استفاده می شود که قابل رنگ آمیزی می باشد. بسیاری از افراد در بازسازی نما ساختمان، در راه پله ها و دیوارهای باغ ها از آن استفاده می کنند.
در نمای تخته ماله از دو لایه آستر و تخته ماله استفاده می شود. ضخامت لایه آستر دو سانتی متر می باشد که در آن از سیمان و ملات ماسه بر روی دیوار آجری گری( آجری گری همان آجر فشرده است بدون بند کشی) و یا دیوار بلوک سیمانی استفاده می کنند. لایه بعدی دارای ضخامت نیم سانتی متر است و شامل پودر سنگ، سیمان، خاک سنگ و ماسه می باشد. لایه دوم از طریق تخته ماله بر روی آستر کشیده می شود. در این نما مخصوصا در نما خانه های ویلایی سیمانی از خط کشی و یا سنگ نما استفاده می کنند تا از ترک خوردگی جلوگیری کنند و مقاومت آن را بالا ببرند و هم چنین زیبایی آن را دو چندان کنند.
ضخامت این نما دو سانتی متر است و متریال های آن پودر سنگ، ملات سیمان و خاک سنگ می باشد. این متریال ها از طریق دستگاه دوغاب پاش روی سطوح نمای مورد نظر پاشیده می شود. دلیل استفاده از نام تگرگی این است که از مصالح درشت دانه در آن استفاده می شود. حال اگر از متریال های دانه ریز استفاده شود به آن نمای ماهوتی گفته می شود. این نما به اندازه ی سیمان سفید و شسته لاکچری و خاص بنظر نمی آید و ممکن است کمتر در نما خانه های ویلایی سیمانی مورد استفاده قرار بگیرد. البته ممکن است این نما انتخاب کسانی باشد که به ظاهری مدرن و در عین حال ساده علاقمند هستند.
در این نمای سیمانی تیشه ای از اندود با دو لایه استفاده می شود. ضخامت لایه اول دو سانتی متر است که متریال های آن سیمان سفید یا رنگی و ملات سیمان است که روی آن ملات دیگری به نام ملات موزائیک که دارای ضخامت یک و نیم سانتی متر است کشیده می شود. لایه دوم از طریق ماله انجام می شود و شامل یک سری بند ها است که با شیشه پر می شود و زمانی که اندود خشک شد، سطوح را از طریق تیشه های ویژه، تیشه داری می کنند. این نما جلوه ی زیبایی به نما خانه های ویلایی سیمانی می دهد.
نما کلاسیک که به رومی هم مشهور است از روم باستان بر گرفته شده است که یادآور شکوه و جلوه ی ساختمان است. معمولا در نما خانه های ویلایی سیمانی از این نما استفاده می شود که در آن سنگ های تراورتن، مرمر و گرانیت استفاده می شود. برای کاهش هزینه بیشتر اوقات از سنگ تراورتن استفاده می کنند که دسترسی به آن نیز بسیا آسان است.
آستری از ملات ماسه و سیمان های رنگی وملات موزائیک این نما را تشکیل می دهد. قبل از این که نما خشک شود آن را با آب خیس می کنند و آنقدر سطوح را برس کاری می کنند تا مصالح سنگی نمایان شود. بعد از خشک شدن با سنگ سنباده لایه ها را می سایند تا صیقل شود و مانند موزائیک شود، علت نام گذاری آن به موزائیک به همین دلیل است. راهکار دیگر ساییدن با استفاده از ترکیب اب و اسید است تا سنگ دانه ها به صورت درشت و سیمان ها به شکل فرورفته و خرد جلوه گر شود که به آن اندود سیمانی شسته گفته می شود.
نوع دیگر نما سیمانی نمای خراشی می باشد. در این سبک لایه آستر انجام می شود که متریال های آن ملات ماسه، سیمان، تخته ماله، پودر خاک و سنگ و سیمان است که روی سطوح از متریال های سنگی به ضخامت دو سانتی متر استفاده می شود. از ماله مخصوصی برای ایجاد خراش ها روی سطوح استفاده می شود که در نما خانه های ویلایی سیمانی نیز طرافدار خاص خودر را دارد.
از مزایای این نماها به ویژه در نما خانه های ویلایی سیمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای اجرای نما خانه های ویلایی سیمانی باید به اقلیم و مصالح مورد استفاده توجه کرد و هم چنین کمک گرفتن از پیمانکاران و استادکاران مجرب که سابقه و تجربه ی بالایی در این زمینه دارند موجب افزایش رضایت مشتریان می شود. شعار تیم نماسازان مرادی این است که همیشه کار باکیفیت تر و متنوع تری نسبت به کارهای گذشته به مشتریان محترم ارائه دهند و هر روز گام های قوی تری در تحقق این هدف بردارند.