طراحی و اجرای نما اداری سیمانی یکی از زیباترین نماهایی است که می توان آن را اجرا کرد. سیمان از متریال های پر کاربرد و قابل دسترس در ساختمان و طراحی نماها می باشد که زمانی که در مجاورت با آب قرار می گیرد، خاصیت چسبندگی پیدا می کند. پیمانکاران از سیمان استفاده می کنند تا متریال های دیگر ساختمانی مانند شن و سنگ و آجر و ماسه را به هم متصل کند و کنار هم قرار دهند. طراحی و اجرای نما اداری سیمانی به دلیل قابل دسترس بودن سیمان بسیار مورد استقبال افراد مختلف قرار گرفته است و این روزها بسیاری از افراد این شیوه را برای ساختمان سازی و نما استفاده می کنند.
طراحی و اجرای نما اداری سیمانی جلوه ی زیبایی به آپارتمان و مجتمع مسکونی شما می دهد و آن را مدرن تر و خاص تر نشان می دهد. مقاومت بالای سیمان و در دسترس بودن آن و منعطف بودنش و همچنین مقرون به صرفه بودنش از دلایلی است که مورد استقبال کسانی قرار گرفته که می خواهند به بازسازی نما ساختمان بپردازند. سیمان در مجاورت هوا و زمانی که با آب ترکیب می شود ذرات مختلف را کنار یکدیگر قرا می دهد و با گذشت زمان مستحکم تر می شود از همین رو در برابر تغییرات جوی مقاوم می باشد.
انواع نما سیمانی چیست ؟
نما سیمانی انواع مختلفی دارد که می توان با داشتن اطلاعاتی درباره ی هریک از آن ها در زمان طراحی و اجرای نما اداری سیمانی یکی از آن ها را انتخاب نمود. در ادامه به اختصار نما رومی را توضیح می دهیم:
نما رومی: به این نما نما کلاسیک نیز گفته می شود که از معماری ایران باستان و روم باستان الهام گرفته شده است. این نما شکوه و عظمت را تداعی می کند و جلوه ویژه ای به آن محل و ساختمان می دهد. در حالت معمول برای این نوع نما از سنگ های تزئینی مانند تراورتن استفاده می کنند ولی به دلیل هزینه ی بالایی که این نوع سنگ ها دارند، سیمان را جایگزین آن می کنند. این نما اغلب در خانه هایی که به شکل ویلایی است مشاهده می شود. این نما یکی ازسبک هایی است که محبوبیت ویژه ای در بین مردم دارد. برای ساخت این نما باید استانداردها و اصولی را رعایت کرد و تمام جزئیات و نکات ریز را مورد توجه قرار داد.
درطراحی و اجرای نما اداری سیمانی به صورت کلاسیک از ستون ها و گلویی ها و قاب و هلال و شکل های مختلف کتیبه و سر ستون و… استفاده می کنند. باید توجه کرد که برای اجرای این نما باید از استاد کاران حرفه ای و باتجربه استفاده نمود چون باید اندازه ای که ستون ها و … دارند و ساختمان هماهنگ باشد. اگر بخواهند از دیگر ساختمان ها کپی برداری کنند هماهنگی و تناسب از بین می رود و ساختمان ظاهر زیبای خود را از دست می دهد. بسیاری از صاحبان ملک برای بازسازی نما سیمانی از این سبک بهره می گیرند.
مزایا و معایب نما سیمانی
اگر در پی طراحی و اجرای نما اداری سیمانی هستنید بهتر است از قبل اطلاعاتی درباره آن کسب کنید و مزایا و معایب آن را بدانید تا انتخاب درست تری داشته باشید.
ابتدا مزایای نما سیمانی را بر می شماریم:
- از نماهایی است که می توان آن را در انوع و مدل های مختلف به کار برد به همین دلیل برای طراحی و اجرای نما اداری سیمانی بسیار کاربردی است.
- دارای انواع مختلفی است مانند: چکشی، سیمان شسته، تخته ماله، تگرگی و…
- برای اجرای نما های به سبک کلاسیک بسیار زیبا بوده و اجرای آن راحت است.
- از نماهای دیگر مانند نما آجری و بایرامیکس و سنگی و کامپوزیت مقرون به صرفه تر است.
- دارای مقاومت بالایی بودن و در شرایط مختلف ماندگار تر است.
- این نما کمک می کند تا ساختمان ظاهر یکدست و صافی داشته باشد.
از معایب سیمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- به دلیل سنگین بودن سیمان، وزن کل سازه افزایش می یابد. از همین رو بار مرده سازه زیاد می شود.
- سیمان عایق مناسبی در برابر رطوبت و حرارت نیست به همین دلیل در مناطق شرجی و مرطوب مانند شمال ایران مانند اسفنج رطوبت را جذب می کنند. این ویژگی ممکن است باعث نفوذ نم به داخل ساختمان شود.
- این نما دارای ویژگی تمیزکنندگی نیست و به راحتی گرد و غبار را جذب می کند.
- به مرور زمان رنگ آن تغییر کرده و تیره می شود و آلودگی ها را به خود جب می کند.
- تنوع رنگی ندارد و باید از پوشش های رنگی برای ایجاد تنوع استفاده نمود.
چرا نما سیمانی ؟
سیمان از مصالح پر استفاده و کاربردی در ساختمان سازی و بازسازی ها است که به دلیل خاصیت چسبندگی از آن زیاد در طراحی و اجرای نما اداری سیمانی استفاده می کنند. این متریال از نماهای سخت بوده و مقرون به صرفه است. اجرای این نما برای مکان هایی با آب و هوای خشک و معتدل مناسب می باشد. همچنین بسیاری از استاد کاران پیشنهاد استفاده ی آن را برای مناطق زلزله خیز می دهند چون بسیار مستحکم می باشند. اگر کسی می خواهد برای نما برج از سیمان استفاده کند بهتر است حدود یک متر از پایین ساختمان را با سنگ بپوشاند و سپس از سیمان استفاده کند چون سیمان عایق رطوبت نیست و در زمستان که برف می بارد رطوبت را جذب می کند.
برای این که نماهای سیمانی به راحتی تغییر رنگ ندهند بهتر است بعد از تمام شدن کار، از مواد نانو ضد آب و یا نانو گریز استفاده شود تا از رنگ پذیری و تغییر رنگ آن ممانعت شود. استفاده از سیمان هم برای روی کا ر و نمای ساختمان و هم برای زیر کار رایج است. نما ها نماینده و لباس آن ساختمان محسوب می شوند و رهگذران با دیدن نمای ساختمان برداشت های مختلفی نسبت به آن می کنند. در نتیجه هر چه ظاهر زیبا تر و مستحکم تر باشد هویت مجتمع را به نمایش خواهد گذاشت. از این رو بهتر است کار را به استاد کاران و افراد حرفه ای سپرد. نما سازان مرادی با دارا بودن استاد کاران حرفه ای می توانند این امور را با بهترین مواد اولیه انجام دهند و نتایج عالی به مشتریان گرامی ارائه دهند.